Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 10 september 2007

Frans Sturm Nederlands kampioen dahlia's kweken

Frans Sturm uit Heinkenszand heeft de eerste en tweede prijs gewonnen op het Nederlands kampioenschap dahlia’s kweken in de Hortus Botanicus te Leiden.

Bloemstuk van dalia'sEr deden een paar honderd dahliakwekers mee aan het NK. Sturm had in totaal zes dahlia’s ingezonden. „Dit is het hoogtepunt uit mijn carrière. Je maakt het immers niet vaak mee dat je zowel eerste als tweede wordt.”
Drie jaar geleden deed Sturm ook al eens mee aan een NK. Toen werd hij tweede.

Van 20 t/m 22 september is het werk van Frans en andere dahliakwekers te zien in een grote dahliashow bij bloemisterij Wisse te Heinkenszand. 10.000 dahlia's zijn daar verwerkt in meer dan 200 bloemstukken. Verder wordt er uitleg gegeven over dahlia’s kweken, onderhouden en vermeerderen.
Iedere middag zijn er optredens van klederdrachtengroep “Mooi Zeeland” en iedere dag diverse bloemen– en videopresentaties.

Wie meer over het kweken van dahlia’s en de komende dahliashow wil weten, kan een kijkje nemen op de site van Sturm : www.zeelanddahlia.nl.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.